Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkemell rebarbara mártással recept

Sült csirkemell rebarbara mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél kg filézett csirkemell
    • 2 dl tej
    • csirke fűszerkeverék
    • 10 dkg liszt
    • olaj a kisütéshez

    Mártáshoz:

    • 6 szál rebarbara
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Beáztatjuk a tejbe minimum fél órára. Ettől nem fog kiszáradni sütés közben a hús. Az idő leteltével leitatjuk a húsokról a tejet, megsózzuk mindkét oldalát, majd a fűszersóval is meghintjük. Lisztbe forgatjuk és meleg, de nem forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

    A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. 5-10 perc alatt megfő. A tejfölt elkeverjük a vízzel és liszttel csomómentesre, majd folytonos keverés mellett besűrítjük vele mártást. Egyet forralunk rajta és már kész is.

    Én burgonyapürével és barack befőttel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá