Sült csirkemell rebarbara mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült csirkemell rebarbara mártással

Hozzávalók:

  • fél kg filézett csirkemell
  • 2 dl tej
  • csirke fűszerkeverék
  • 10 dkg liszt
  • olaj a kisütéshez

Mártáshoz:

  • 6 szál rebarbara
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A húst megmossuk, felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Beáztatjuk a tejbe minimum fél órára. Ettől nem fog kiszáradni sütés közben a hús. Az idő leteltével leitatjuk a húsokról a tejet, megsózzuk mindkét oldalát, majd a fűszersóval is meghintjük. Lisztbe forgatjuk és meleg, de nem forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. 5-10 perc alatt megfő. A tejfölt elkeverjük a vízzel és liszttel csomómentesre, majd folytonos keverés mellett besűrítjük vele mártást. Egyet forralunk rajta és már kész is.

Én burgonyapürével és barack befőttel tálaltam.