Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkemell- laska gombás-tejszínes rizottóval… recept

Sült csirkemell- laska gombás-tejszínes rizottóval…
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkemell filé
    • 2 ek mediterrán fűszerkeverék
    • (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, őrölt fehér bors
    • 2 ek olíva olaj

    Körethez:

    • 30 dkg rizottó rizs
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1 ek olíva olaj
    • 1 ek vaj
    • só, őrölt fehér bors
    • 1 l (meleg) zöldség alaplé
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • 1 dl főzőtejszín
    • 15 dkg laska gomba
    • parmezán(ízlés szerint)
    • frissen vágott petrezselyem

    Saláta:

    • 6 db paradicsom
    • 1 fej lila hagyma
    • friss bazsalikom levelek
    • 2 kk fokhagyma por
    • citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D

    Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva, óvatosan átforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

    Eközben a körethez serpenyőben, olaj/vaj pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, apróra vágott gombával dúsítjuk és a rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.

    Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva hozzá merjük a meleg zöldség alaplét.  (amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)

    Gyakorta ismétlődő kevergetés után a “fog kemény” rizshez főzőtejszínt öntünk és reszelt parmezánnal szórjuk… maximum 16 perc és kész :)

    Azon melegében tálaljuk az étkeket.

    Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá