Sült csirkemell- laska gombás-tejszínes rizottóval… recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell filé
- 2 ek mediterrán fűszerkeverék
- (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, őrölt fehér bors
- 2 ek olíva olaj
Körethez:
- 30 dkg rizottó rizs
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek vaj
- só, őrölt fehér bors
- 1 l (meleg) zöldség alaplé
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 15 dkg laska gomba
- parmezán(ízlés szerint)
- frissen vágott petrezselyem
Saláta:
- 6 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- friss bazsalikom levelek
- 2 kk fokhagyma por
- citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D
Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva, óvatosan átforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Eközben a körethez serpenyőben, olaj/vaj pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, apróra vágott gombával dúsítjuk és a rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.
Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva hozzá merjük a meleg zöldség alaplét. (amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)
Gyakorta ismétlődő kevergetés után a “fog kemény” rizshez főzőtejszínt öntünk és reszelt parmezánnal szórjuk… maximum 16 perc és kész :)
Azon melegében tálaljuk az étkeket.
Jó étvágyat hozzá!