Sült csirkemell- laska gombás-tejszínes rizottóval…

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 2 ek mediterrán fűszerkeverék
  • (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • 2 ek olíva olaj

Körethez:

  • 30 dkg rizottó rizs
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek vaj
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 l (meleg) zöldség alaplé
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 dkg laska gomba
  • parmezán(ízlés szerint)
  • frissen vágott petrezselyem

Saláta:

  • 6 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • friss bazsalikom levelek
  • 2 kk fokhagyma por
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D

Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva, óvatosan átforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Eközben a körethez serpenyőben, olaj/vaj pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, apróra vágott gombával dúsítjuk és a rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.

Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva hozzá merjük a meleg zöldség alaplét.  (amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)

Gyakorta ismétlődő kevergetés után a “fog kemény” rizshez főzőtejszínt öntünk és reszelt parmezánnal szórjuk… maximum 16 perc és kész :)

Azon melegében tálaljuk az étkeket.

Jó étvágyat hozzá!