Hozzávalók:
Körethez:
Saláta:
Elkészítése:
Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D
Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva, óvatosan átforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Eközben a körethez serpenyőben, olaj/vaj pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, apróra vágott gombával dúsítjuk és a rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.
Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva hozzá merjük a meleg zöldség alaplét. (amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)
Gyakorta ismétlődő kevergetés után a “fog kemény” rizshez főzőtejszínt öntünk és reszelt parmezánnal szórjuk… maximum 16 perc és kész :)
Azon melegében tálaljuk az étkeket.
Jó étvágyat hozzá!