Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb fokhagymaszósszal recept

Sült csirkecomb fokhagymaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkefelsőcomb-filé
    • 1 vöröshagyma
    • 8-10 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • kevés frissen őrölt bors
    • 1 ek olaj
    • 1 dl leves alaplé

    Elkészítése:

    A csirkecombokat kifilézzük, és a csontokat enyhén sós vízben feltesszük főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználjuk a szószhoz, de zöldségekkel akár kitűnő leves is készülhet belőle.

    A filézett csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal, majd lefóliázva tepsibe tesszük úgy, hogy kevés olajat öntünk alájuk, és elkezdjük sütni. A fóliát a legvégén leszedjük, hogy enyhén megpiruljon a bőre.

    Fokhagymamártás készítése:

    Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és felöntjük 1 dl – a csontokból főzött – alaplével. Mustárt is adunk hozzá, és összeforraljuk.

    A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálaljuk.

    Tipp:

    Rizs köret és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá