Sült csirkecomb fokhagymaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkefelsőcomb-filé
  • 1 vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 1 dl leves alaplé

Elkészítése:

A csirkecombokat kifilézzük, és a csontokat enyhén sós vízben feltesszük főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználjuk a szószhoz, de zöldségekkel akár kitűnő leves is készülhet belőle.

A filézett csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal, majd lefóliázva tepsibe tesszük úgy, hogy kevés olajat öntünk alájuk, és elkezdjük sütni. A fóliát a legvégén leszedjük, hogy enyhén megpiruljon a bőre.

Fokhagymamártás készítése:

Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és felöntjük 1 dl – a csontokból főzött – alaplével. Mustárt is adunk hozzá, és összeforraljuk.

A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálaljuk.

Tipp:

Rizs köret és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.