Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb brokkolival recept

Sült csirkecomb brokkolival
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db egész csirkecomb
    • negyed csomag kockamargarin
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • vegetás liszt
    • margarin a kikenéshez
    • 1 nagy csomag mirelit brokkoli

    Az öntethez:

    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • fehér bors
    • A tetejére: reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tepsit kikenjük margarinnal. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egyenletesen a tepsibe szórjuk.

    A csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, bevagdaljuk (így jobban átsül, és jobban átjárják az ízek), és beleforgatjuk a vegetás lisztbe.

    A negyed csomag margarint felszeleteljük, és úgy rendezzük el a csirkén, hogy ha elolvad, mindenhova jusson belőle.

    Alufóliával letakarva, forró sütőbe tolva kb. egy óra alatt megpároljuk. Időnként nézzünk rá, hogy nem kell-e aláönteni egy kis vizet.

    Közben a brokkolit blansírozzuk (forrásban lévő sós/vegetás vízben 1-3 perc alatt megfőzzük), szűrőkanállal kiszedjük, a nagyobb és szebb rózsáit félretesszük, a kicsiket, vagy ami összetört, felaprítjuk.

    A nagydoboz tejfölt kevés vízzel elkeverjük, hogy jobban önthető legyen, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és az apróra tört brokkolit.

    A megpuhult hús mellé ízlésesen elrendezzük a szép brokkoli rózsákat és ráöntjük az öntetet, rászórjuk a reszelt sajtot. Kb. 20 percig, a sajt pirulásáig sütjük.

    Főtt rizzsel és sült krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá