Sült csirkecomb brokkolival

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sült csirkecomb brokkolival

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • negyed csomag kockamargarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • vegetás liszt
  • margarin a kikenéshez
  • 1 nagy csomag mirelit brokkoli

Az öntethez:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • A tetejére: reszelt sajt

Elkészítése:

A tepsit kikenjük margarinnal. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egyenletesen a tepsibe szórjuk.

A csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, bevagdaljuk (így jobban átsül, és jobban átjárják az ízek), és beleforgatjuk a vegetás lisztbe.

A negyed csomag margarint felszeleteljük, és úgy rendezzük el a csirkén, hogy ha elolvad, mindenhova jusson belőle.

Alufóliával letakarva, forró sütőbe tolva kb. egy óra alatt megpároljuk. Időnként nézzünk rá, hogy nem kell-e aláönteni egy kis vizet.

Közben a brokkolit blansírozzuk (forrásban lévő sós/vegetás vízben 1-3 perc alatt megfőzzük), szűrőkanállal kiszedjük, a nagyobb és szebb rózsáit félretesszük, a kicsiket, vagy ami összetört, felaprítjuk.

A nagydoboz tejfölt kevés vízzel elkeverjük, hogy jobban önthető legyen, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és az apróra tört brokkolit.

A megpuhult hús mellé ízlésesen elrendezzük a szép brokkoli rózsákat és ráöntjük az öntetet, rászórjuk a reszelt sajtot. Kb. 20 percig, a sajt pirulásáig sütjük.

Főtt rizzsel és sült krumplival tálaljuk.