Sült csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott csirkecomb
- 8 szelet sonka
- 8 szelet lapka sajt
- só, bors, őrölt pirospaprika
- olaj
- 1 fej vöröshagyma vagy póréhagyma
- mustár
- reszelt sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
Az elősütött húsokat egy tepsibe rendezzük. A kisűlt olajat vagy zsírt félretesszük, ezzel fogjuk majd locsolni a húsokat.
Minden hússzeletet megkenünk mustárral, majd meghintjük pirospaprikával. Ezután megszórjuk a felkarikázott hagymával, majd minden húsra sonka és sajt kerül. Végül ráöntjük a megmaradt olajat (amelyben még elkevertem egy pici vizet, tényleg csak nagyon keveset).
Letakarva kb 30-35 percig sütjük 200 fokon, előmelegített sütőben. Nem kell több vizet aláönteni, a hús elég levet ereszt.
Végül a fóliát/fedőt levesszük és megszórjuk a húsokat a reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










