Sült csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott csirkecomb
- 8 szelet sonka
- 8 szelet lapka sajt
- só, bors, őrölt pirospaprika
- olaj
- 1 fej vöröshagyma vagy póréhagyma
- mustár
- reszelt sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
Az elősütött húsokat egy tepsibe rendezzük. A kisűlt olajat vagy zsírt félretesszük, ezzel fogjuk majd locsolni a húsokat.
Minden hússzeletet megkenünk mustárral, majd meghintjük pirospaprikával. Ezután megszórjuk a felkarikázott hagymával, majd minden húsra sonka és sajt kerül. Végül ráöntjük a megmaradt olajat (amelyben még elkevertem egy pici vizet, tényleg csak nagyon keveset).
Letakarva kb 30-35 percig sütjük 200 fokon, előmelegített sütőben. Nem kell több vizet aláönteni, a hús elég levet ereszt.
Végül a fóliát/fedőt levesszük és megszórjuk a húsokat a reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »