Sült csirke joghurtos szósszal recept
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke, de vehetünk csak combokat, szárnyat, amit szeret a család
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kakukkfű ág
- 1 dl édes fehérbor
- 2 dl főzőjoghurt
- 1,25 dl főzőtejszín
- 1 citrom
- 2 evőkanál liszt
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk (mondjuk én inkább csak csirkecombból, alsó-felső együtt szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

