Sült csirke joghurtos szósszal recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke, de vehetünk csak combokat, szárnyat, amit szeret a család
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kakukkfű ág
- 1 dl édes fehérbor
- 2 dl főzőjoghurt
- 1,25 dl főzőtejszín
- 1 citrom
- 2 evőkanál liszt
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk (mondjuk én inkább csak csirkecombból, alsó-felső együtt szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.