Spárgás csirkemell csőben sütve recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell filé
- 2 csomag zöld spárga
- 5 dkg vaj
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet sonka
A besamelhez:
- 1/2 l tej
- 12 vaj vagy margarin
- 10 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- ételízesítő
- étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
Előkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük/elég csak fehéredésig mert még sütni fogjuk/Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk. A vajat felolvasztjuk,megfuttatjuk rajta a lisztet de nem pirítjuk. Felöntjük a tejjel és addig forraljuk habverővel kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal szerecsendióval. A spárgát megtisztítjuk,a vajon vagy pároló edényben gőz felett félpuhára pároljuk ételízesítővel és borssal megszórva.
Elkészítés:A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé Mindegyikre rakunk 4-5 szál spárgát..Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »