Spárgás csirkemell csőben sütve recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell filé
- 2 csomag zöld spárga
- 5 dkg vaj
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet sonka
A besamelhez:
- 1/2 l tej
- 12 vaj vagy margarin
- 10 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- ételízesítő
- étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
Előkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük/elég csak fehéredésig mert még sütni fogjuk/Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk. A vajat felolvasztjuk,megfuttatjuk rajta a lisztet de nem pirítjuk. Felöntjük a tejjel és addig forraljuk habverővel kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal szerecsendióval. A spárgát megtisztítjuk,a vajon vagy pároló edényben gőz felett félpuhára pároljuk ételízesítővel és borssal megszórva.
Elkészítés:A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé Mindegyikre rakunk 4-5 szál spárgát..Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

