Spárgás csirkemell csőben sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell filé
  • 2 csomag zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka

A besamelhez:

  • 1/2 l tej
  • 12 vaj vagy margarin
  • 10 dkg finom liszt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • ételízesítő
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

Előkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük/elég csak fehéredésig mert még sütni fogjuk/Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk. A vajat felolvasztjuk,megfuttatjuk rajta a lisztet de nem pirítjuk. Felöntjük a tejjel és addig forraljuk habverővel kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal szerecsendióval. A spárgát megtisztítjuk,a vajon vagy pároló edényben gőz felett félpuhára pároljuk ételízesítővel és borssal megszórva.
Elkészítés:A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé Mindegyikre rakunk 4-5 szál spárgát..Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!