Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörös kakas recept

Sörös kakas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2 kg-os megtisztított kakas (ha nagyobb a jószág, akkor lehet fél is)
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5-6 szem borókabogyó
    • petrezselyemzöld
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • só, bors ízlés szerint
    • kb fél liter világos sör

    Elkészítése:

    A kakast darabjaira vágjuk, mint a pörkölt készítésnél. Mély tálba tesszük, közé keverjük a karikázott répát, gyökeret és a vöröshagymát. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és felmetélt petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi sört öntünk alá, hogy a húsokat ellepje. Egy éjszakán át hűtőben letakarva érleljük.

    Ezután forró olajon elősütjük a pácléből kiemelt húsokat, sózzuk, borsozzuk. Elősütés után a húsokra öntjük a vissza maradt zöldséges páclevet és lefedve puhára pároljuk. Mikor ez meg van, utána ízesítjük és liszttel besűrítjük.

    Köretként a nokedli illik hozzá, de rizzsel, vagy knédlivel is nagyon ízletes fogás.

    Tipp:

    Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát is, vagy saját ízlése szerint fűszerezheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá