Sörös kakas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg-os megtisztított kakas (ha nagyobb a jószág, akkor lehet fél is)
- 2 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5-6 szem borókabogyó
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- kb fél liter világos sör
Elkészítése:
A kakast darabjaira vágjuk, mint a pörkölt készítésnél. Mély tálba tesszük, közé keverjük a karikázott répát, gyökeret és a vöröshagymát. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és felmetélt petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi sört öntünk alá, hogy a húsokat ellepje. Egy éjszakán át hűtőben letakarva érleljük.
Ezután forró olajon elősütjük a pácléből kiemelt húsokat, sózzuk, borsozzuk. Elősütés után a húsokra öntjük a vissza maradt zöldséges páclevet és lefedve puhára pároljuk. Mikor ez meg van, utána ízesítjük és liszttel besűrítjük.
Köretként a nokedli illik hozzá, de rizzsel, vagy knédlivel is nagyon ízletes fogás.
Tipp:
Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát is, vagy saját ízlése szerint fűszerezheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »