Sörös kakas recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg-os megtisztított kakas (ha nagyobb a jószág, akkor lehet fél is)
- 2 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5-6 szem borókabogyó
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- kb fél liter világos sör
Elkészítése:
A kakast darabjaira vágjuk, mint a pörkölt készítésnél. Mély tálba tesszük, közé keverjük a karikázott répát, gyökeret és a vöröshagymát. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és felmetélt petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi sört öntünk alá, hogy a húsokat ellepje. Egy éjszakán át hűtőben letakarva érleljük.
Ezután forró olajon elősütjük a pácléből kiemelt húsokat, sózzuk, borsozzuk. Elősütés után a húsokra öntjük a vissza maradt zöldséges páclevet és lefedve puhára pároljuk. Mikor ez meg van, utána ízesítjük és liszttel besűrítjük.
Köretként a nokedli illik hozzá, de rizzsel, vagy knédlivel is nagyon ízletes fogás.
Tipp:
Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát is, vagy saját ízlése szerint fűszerezheti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.