Sörös kakas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg-os megtisztított kakas (ha nagyobb a jószág, akkor lehet fél is)
- 2 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5-6 szem borókabogyó
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- kb fél liter világos sör
Elkészítése:
A kakast darabjaira vágjuk, mint a pörkölt készítésnél. Mély tálba tesszük, közé keverjük a karikázott répát, gyökeret és a vöröshagymát. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és felmetélt petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi sört öntünk alá, hogy a húsokat ellepje. Egy éjszakán át hűtőben letakarva érleljük.
Ezután forró olajon elősütjük a pácléből kiemelt húsokat, sózzuk, borsozzuk. Elősütés után a húsokra öntjük a vissza maradt zöldséges páclevet és lefedve puhára pároljuk. Mikor ez meg van, utána ízesítjük és liszttel besűrítjük.
Köretként a nokedli illik hozzá, de rizzsel, vagy knédlivel is nagyon ízletes fogás.
Tipp:
Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát is, vagy saját ízlése szerint fűszerezheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

