Hozzávalók:
Elkészítése:
A kakast darabjaira vágjuk, mint a pörkölt készítésnél. Mély tálba tesszük, közé keverjük a karikázott répát, gyökeret és a vöröshagymát. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és felmetélt petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi sört öntünk alá, hogy a húsokat ellepje. Egy éjszakán át hűtőben letakarva érleljük.
Ezután forró olajon elősütjük a pácléből kiemelt húsokat, sózzuk, borsozzuk. Elősütés után a húsokra öntjük a vissza maradt zöldséges páclevet és lefedve puhára pároljuk. Mikor ez meg van, utána ízesítjük és liszttel besűrítjük.
Köretként a nokedli illik hozzá, de rizzsel, vagy knédlivel is nagyon ízletes fogás.
Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát is, vagy saját ízlése szerint fűszerezheti.