Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok recept

Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 egész csirkecomb
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 ek tyúkzsír
    • 1 ek szárnyas fűszerkeverék
    • 1,5 dl sör

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral.

    A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, és meghintjük fűszersóval. A vöröshagymákat vékony félkarikára vágjuk, és a kizsírozott tepsi aljára szórjuk. Ráfektetjük a húsokat.

    A combok közé öntjük a sört.

    Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg a villa könnyen belemegy a húsba (ez kb. 60 perc).

    Majd a fedőt eltávolítva szép pirosra pirítjuk. Néha érdemes a szaftjával meglocsolgatni, hogy ne száradjon ki nagyon, illetve egyszer megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon szeretek sörben sütni, mert ad egy jellegzetes zamatot a húsnak. Bár magát a sört a kesernyés íze miatt nem iszom, de ez nem érződik a csirkén. Nem hagyományos körettel, hanem rozmaringos sütőtök kockákkal kínáltam. Kevés munkát igényel, a sütő végzi a többit :-)

    A sörben, hagymaágyon sült csirkecombok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 122 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá