Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 ek szárnyas fűszerkeverék
  • 1,5 dl sör

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral.

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, és meghintjük fűszersóval. A vöröshagymákat vékony félkarikára vágjuk, és a kizsírozott tepsi aljára szórjuk. Ráfektetjük a húsokat.

A combok közé öntjük a sört.

Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg a villa könnyen belemegy a húsba (ez kb. 60 perc).

Majd a fedőt eltávolítva szép pirosra pirítjuk. Néha érdemes a szaftjával meglocsolgatni, hogy ne száradjon ki nagyon, illetve egyszer megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Nagyon szeretek sörben sütni, mert ad egy jellegzetes zamatot a húsnak. Bár magát a sört a kesernyés íze miatt nem iszom, de ez nem érződik a csirkén. Nem hagyományos körettel, hanem rozmaringos sütőtök kockákkal kínáltam. Kevés munkát igényel, a sütő végzi a többit :-)