Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben főtt tejszínes csirke recept

Sörben főtt tejszínes csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkehús (én most combot és szárnyat használtam)
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 3 közepes fej hagyma
    • 3-4 duci gerezd fokhagyma
    • 2 kisebb babérlevél
    • 3 dl sör
    • 2 dl főzőtejszín
    • 25-30 dkg gomba
    • 1-2 ek liszt
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A szalonnát kisebb kockákra vágva kis lángon egy lábosban a gázra teszem, hogy kiolvadjon a zsírja, mire a hagymát és fokhagymát felkockázom. Beleszórom azokat is, majd szép aranysárgára pirítom. Ráteszem a húsdarabokat, alaposan átforgatom rajta és ha már kaptak egy kis színt, akkor jöhetnek rá a fűszerek, végül a sör. Fedő alatt kis lángon másfél órát főzöm, időnként óvatosan megkeverve.

    Közben alaposan megmosom és feldarabolom a gombát. Én nem szoktam meghámozni, csak egy dörzsis szivaccsal folyó víz alatt ledörzsölöm róla a földet. Ha a hús már elég puha, rászórom a gombát és pár percig együtt főzöm.

    Közben a tejszínből és lisztből habarást készítek. Hogy könnyebb legyen beledolgozni az ételbe, egy tálra kiszedem a húsokat. A szaftot felöntöm a habarással, összeforralom és visszateszem bele a combokat, szárnyakat.

    Még egy perc forrás és már el is lehet zárni a gázt alatta.

    Tipp:

    Én csőtésztával kínáltam, és aki szeretne, az csípős vegyes vágott savanyúságot ehet hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá