Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát kisebb kockákra vágva kis lángon egy lábosban a gázra teszem, hogy kiolvadjon a zsírja, mire a hagymát és fokhagymát felkockázom. Beleszórom azokat is, majd szép aranysárgára pirítom. Ráteszem a húsdarabokat, alaposan átforgatom rajta és ha már kaptak egy kis színt, akkor jöhetnek rá a fűszerek, végül a sör. Fedő alatt kis lángon másfél órát főzöm, időnként óvatosan megkeverve.
Közben alaposan megmosom és feldarabolom a gombát. Én nem szoktam meghámozni, csak egy dörzsis szivaccsal folyó víz alatt ledörzsölöm róla a földet. Ha a hús már elég puha, rászórom a gombát és pár percig együtt főzöm.
Közben a tejszínből és lisztből habarást készítek. Hogy könnyebb legyen beledolgozni az ételbe, egy tálra kiszedem a húsokat. A szaftot felöntöm a habarással, összeforralom és visszateszem bele a combokat, szárnyakat.
Még egy perc forrás és már el is lehet zárni a gázt alatta.
Én csőtésztával kínáltam, és aki szeretne, az csípős vegyes vágott savanyúságot ehet hozzá.