Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos csirkemell recept

Sonkás-sajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 700 g csirkemell filé
    • 300 g sajt (reszelt)
    • 100 g
    • csirkemell sonka
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 2 evőkanál zabpehelyliszt
    • só ízlés szerint
    • 3 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk.

    A húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

    A tojást a tejföllel felverjük, majd a lisztet hozzáadjuk.

    A tepsi alját megszórjuk reszelt sajttal. A hússzeleteket először a zablisztbe, majd a tejfölös tojásba forgatjuk, és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és befedjük csirkemell sonkával. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a sonkaszeletekre öntjük a maradék tojásos keveréket.

    Alufóliával befedjük és 180 fokon puhára sütjük. Amikor a hús megpuhult, akkor a fóliát levesszük, a maradék reszelt sajtot rászórjuk a húsra és pár percre visszatolva a sütőbe, a tetejére pirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá