Sonkás-sajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 700 g csirkemell filé
  • 300 g sajt (reszelt)
  • 100 g
  • csirkemell sonka
  • 4 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • só ízlés szerint
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk.

A húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

A tojást a tejföllel felverjük, majd a lisztet hozzáadjuk.

A tepsi alját megszórjuk reszelt sajttal. A hússzeleteket először a zablisztbe, majd a tejfölös tojásba forgatjuk, és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és befedjük csirkemell sonkával. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a sonkaszeletekre öntjük a maradék tojásos keveréket.

Alufóliával befedjük és 180 fokon puhára sütjük. Amikor a hús megpuhult, akkor a fóliát levesszük, a maradék reszelt sajtot rászórjuk a húsra és pár percre visszatolva a sütőbe, a tetejére pirítjuk.