Snack kolbásszal tölött jércemellfilé recept

Hozzávalók:
- 4-6 db félbevágott jércemellfilé
- 2 rúd snack csípős vagy csemege kolbász
- só, bors
- sertészsír vagy kókuszzsír
- 1 dl húsleves alaplé
Gombaszósz:
- 2 ek házi disznózsír vagy kókuszzsír
- 1 kg csiperkegomba
- só, bors, fokhagyma granulátum
- 1 kk kakukkfű
- 2 dl húsleves alaplé
- 3 dl tejszín vagy 1 kis dobozos tejföl + étkezési keményítő, picike hideg vízzel
- kevés vágott petrezselyemzöld
Köret:
- sárgarépa tetszés szerint
- vöröshagyma tetszés szerint
- Rizs, petrezselyem
Elkészítése:
Fogom a jércemellfiléket és egy hosszú kés hegyével hosszában felszúrom, majd azt követően belehelyezem a snack kolbászokat.
Sózom, borsozom, hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután egy serpenyőben felmelegítek 4 evőkanál zsiradékot és a húsok minden oldalát megpirítom (átsütöm), félreteszem és fennmaradó szaftot is felhasználom.
Felteszek 4 dl vizet és forralás után beledobok 3 kocka erőleves kockát, vagy ha maradt ki leves, akkor azt is felhasználhatjuk.
Gombamártás:
1 kg csiperkegombát hosszanti irányban vékony szeletekre vágok, majd 2 evőkanál zsiradékon megfonnyasztok, adok hozzá borsot , később sót és kakukkfüvet, majd a fokhagyma granulátumot.
Ha már picit lepirult, hozzáöntök 2 dl húsleves alaplevet és puhulásig főzöm, majd 3 dl tejszínnel besűrítem és a vége felé hozzáteszek egy picike friss petrezselyemzöldet.
Egy 35X27 cm méretű tepsit előveszek, majd a fent maradó szaftból öntök az aljára, majd erre ráhelyezem a nagyobb szeletekre vágott sárgarépákat és a cikkekre vágott vöröshagymát.
Ráhelyezem a már elősütött húsokat és 180 fokos előmelegített sütőben alufóliával letakarom az ételt és 40 perc alatt puhára párolom, majd még 10-15 percre visszateszem és grill funkción tovább sütöm.
Köretként még pluszban illik hozzá a petrezselymes rizs is.
Jó Étvágyat Kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »