Hozzávalók:
Gombaszósz:
Köret:
Elkészítése:
Fogom a jércemellfiléket és egy hosszú kés hegyével hosszában felszúrom, majd azt követően belehelyezem a snack kolbászokat.
Sózom, borsozom, hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután egy serpenyőben felmelegítek 4 evőkanál zsiradékot és a húsok minden oldalát megpirítom (átsütöm), félreteszem és fennmaradó szaftot is felhasználom.
Felteszek 4 dl vizet és forralás után beledobok 3 kocka erőleves kockát, vagy ha maradt ki leves, akkor azt is felhasználhatjuk.
1 kg csiperkegombát hosszanti irányban vékony szeletekre vágok, majd 2 evőkanál zsiradékon megfonnyasztok, adok hozzá borsot , később sót és kakukkfüvet, majd a fokhagyma granulátumot.
Ha már picit lepirult, hozzáöntök 2 dl húsleves alaplevet és puhulásig főzöm, majd 3 dl tejszínnel besűrítem és a vége felé hozzáteszek egy picike friss petrezselyemzöldet.
Egy 35X27 cm méretű tepsit előveszek, majd a fent maradó szaftból öntök az aljára, majd erre ráhelyezem a nagyobb szeletekre vágott sárgarépákat és a cikkekre vágott vöröshagymát.
Ráhelyezem a már elősütött húsokat és 180 fokos előmelegített sütőben alufóliával letakarom az ételt és 40 perc alatt puhára párolom, majd még 10-15 percre visszateszem és grill funkción tovább sütöm.
Köretként még pluszban illik hozzá a petrezselymes rizs is.
Jó Étvágyat Kívánok hozzá!