Snack kolbásszal tölött jércemellfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-6 db félbevágott jércemellfilé
  • 2 rúd snack csípős vagy csemege kolbász
  • só, bors
  • sertészsír vagy kókuszzsír
  • 1 dl húsleves alaplé

Gombaszósz:

  • 2 ek házi disznózsír vagy kókuszzsír
  • 1 kg csiperkegomba
  • só, bors, fokhagyma granulátum
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 3 dl tejszín vagy 1 kis dobozos tejföl + étkezési keményítő, picike hideg vízzel
  • kevés vágott petrezselyemzöld

Köret:

  • sárgarépa tetszés szerint
  • vöröshagyma tetszés szerint
  • Rizs, petrezselyem

Elkészítése:

Fogom a jércemellfiléket és egy hosszú kés hegyével hosszában felszúrom, majd azt követően belehelyezem a snack kolbászokat.

Sózom, borsozom, hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután egy serpenyőben felmelegítek 4 evőkanál zsiradékot és a húsok minden oldalát megpirítom (átsütöm), félreteszem és fennmaradó szaftot is felhasználom.

Felteszek 4 dl vizet és forralás után beledobok 3 kocka erőleves kockát, vagy ha maradt ki leves, akkor azt is felhasználhatjuk.

Gombamártás:

1 kg csiperkegombát hosszanti irányban vékony szeletekre vágok, majd 2 evőkanál zsiradékon megfonnyasztok, adok hozzá borsot , később sót és kakukkfüvet, majd a fokhagyma granulátumot.

Ha már picit lepirult, hozzáöntök 2 dl húsleves alaplevet és puhulásig főzöm, majd 3 dl tejszínnel besűrítem és a vége felé hozzáteszek egy picike friss petrezselyemzöldet.

Egy 35X27 cm méretű tepsit előveszek, majd a fent maradó szaftból öntök az aljára, majd erre ráhelyezem a nagyobb szeletekre vágott sárgarépákat és a cikkekre vágott vöröshagymát.

Ráhelyezem a már elősütött húsokat és 180 fokos előmelegített sütőben alufóliával letakarom az ételt és 40 perc alatt puhára párolom, majd még 10-15 percre visszateszem és grill funkción tovább sütöm.

Köretként még pluszban illik hozzá a petrezselymes rizs is.

Jó Étvágyat Kívánok hozzá!