Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal-sonkával töltött, ropogós csirkemell recept

Sajttal-sonkával töltött, ropogós csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 400 g csirkemellfilé
    • ízlés szerint só
    • 120 g csirkemellsonka
    • 120 g ementáli sajt
    • 80 g liszt az alábbi fűszerekkel elkeverve:
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 kk cayenne-bors
    • 1 kk szárított fokhagymapor
    • 1 kk fehérbors
    • 1 kk római kömény, apróra vágva

    Továbbá:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 2 ek görög joghurt, a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz keverve
    • 80 g zsemlemorzsa
    • 2–3 dl napraforgó olaj

    Köretnek:

    • Répa
    • Brokkoli
    • Karfiol

    Elkészítése:

    A csirkemellet hosszában 3–4 szeletbe vágjuk, majd a lehető legvékonyabbra klopfoljuk és megsózzuk.

    Két vékony szelet csirkemell közé egy szelet csirkemellsonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd félbehajtjuk.

    Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert, joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

    Közben vegyes zöldségeket vajon megpárolunk, de csak annyira hogy enyhén roppanósak maradjanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá