Sajttal-sonkával töltött, ropogós csirkemell recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 400 g csirkemellfilé
- ízlés szerint só
- 120 g csirkemellsonka
- 120 g ementáli sajt
- 80 g liszt az alábbi fűszerekkel elkeverve:
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk cayenne-bors
- 1 kk szárított fokhagymapor
- 1 kk fehérbors
- 1 kk római kömény, apróra vágva
Továbbá:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 2 ek görög joghurt, a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz keverve
- 80 g zsemlemorzsa
- 2–3 dl napraforgó olaj
Köretnek:
- Répa
- Brokkoli
- Karfiol
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában 3–4 szeletbe vágjuk, majd a lehető legvékonyabbra klopfoljuk és megsózzuk.
Két vékony szelet csirkemell közé egy szelet csirkemellsonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd félbehajtjuk.
Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert, joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.
Közben vegyes zöldségeket vajon megpárolunk, de csak annyira hogy enyhén roppanósak maradjanak.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.