Sajttal-sonkával töltött, ropogós csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemellfilé
  • ízlés szerint só
  • 120 g csirkemellsonka
  • 120 g ementáli sajt
  • 80 g liszt az alábbi fűszerekkel elkeverve:
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk cayenne-bors
  • 1 kk szárított fokhagymapor
  • 1 kk fehérbors
  • 1 kk római kömény, apróra vágva

Továbbá:

  • 3 db tojás felverve
  • 2 ek görög joghurt, a tojáshoz keverve
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 2–3 dl napraforgó olaj

Köretnek:

  • Répa
  • Brokkoli
  • Karfiol

Elkészítése:

A csirkemellet hosszában 3–4 szeletbe vágjuk, majd a lehető legvékonyabbra klopfoljuk és megsózzuk.

Két vékony szelet csirkemell közé egy szelet csirkemellsonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd félbehajtjuk.

Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert, joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Közben vegyes zöldségeket vajon megpárolunk, de csak annyira hogy enyhén roppanósak maradjanak.