Sajtos-zöld fűszeres csirkesült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell filé
- 3 db light Medve sajt
- 2 teáskanál kókuszzsír
- 1 evőkanál olívaolaj
- zöld fűszerek: lestyán (friss és szárított),petrezselyemzöld (friss és szárított), 1-2 zöldhagyma szár,1 csipetnyi szárított kapor
- 1 mokkáskanál tartósítószermentes steak fűszersó(fokhagyma, piros paprika,őrölt kömény-t tartalmaz)
- néhány szelet lila hagyma
- egy szárított paradicsom
- egy kis sárgarépa
- egy kisebb cukkini fele
- só
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét bekenjük a steak fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, a zöld fűszerekkel, majd rálocsoljuk az olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. 10-15 percig pihentetjük.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát felkarikázzuk,a cukkinit héjastól karikázzuk fel. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.
Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma szeletet,egy-két felaprított zöld hagymaszárat.
Ráfektetünk néhány lestyán levelet,egy szárított paradicsomot.
Ráöntjük a húsleves alaplét,lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk .
Ha tartalmasabb fogásra vágyunk készíthető mellé rizs,vagy héjában sült krumpli,melyet a párolt zöldséggel kínálunk.
Tipp:
A célom az volt,hogy finom, ízletes és egészséges húst készítsek.
Ha valaki szeretné,meghintheti a húst frissen őrölt borssal.