Sajtos-zöld fűszeres csirkesült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-zöld fűszeres csirkesült

Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé
  • 3 db light Medve sajt
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • zöld fűszerek: lestyán (friss és szárított),petrezselyemzöld (friss és szárított), 1-2 zöldhagyma szár,1 csipetnyi szárított kapor
  • 1 mokkáskanál tartósítószermentes steak fűszersó(fokhagyma, piros paprika,őrölt kömény-t tartalmaz)
  • néhány szelet lila hagyma
  • egy szárított paradicsom
  • egy kis sárgarépa
  • egy kisebb cukkini fele
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

A mell filét bekenjük a steak fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, a zöld fűszerekkel, majd rálocsoljuk az olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. 10-15 percig pihentetjük.

Közben bekapcsoljuk a sütőt.

Megpucoljuk a sárgarépát felkarikázzuk,a cukkinit héjastól karikázzuk fel. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.

Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma szeletet,egy-két felaprított zöld hagymaszárat.

Ráfektetünk néhány lestyán levelet,egy szárított paradicsomot.

Ráöntjük a húsleves alaplét,lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk .

Ha tartalmasabb fogásra vágyunk készíthető mellé rizs,vagy héjában sült krumpli,melyet a párolt zöldséggel kínálunk.

Tipp:

A célom az volt,hogy finom, ízletes és egészséges húst készítsek.
Ha valaki szeretné,meghintheti a húst frissen őrölt borssal.