Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét bekenjük a steak fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, a zöld fűszerekkel, majd rálocsoljuk az olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. 10-15 percig pihentetjük.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát felkarikázzuk,a cukkinit héjastól karikázzuk fel. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.
Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma szeletet,egy-két felaprított zöld hagymaszárat.
Ráfektetünk néhány lestyán levelet,egy szárított paradicsomot.
Ráöntjük a húsleves alaplét,lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk .
Ha tartalmasabb fogásra vágyunk készíthető mellé rizs,vagy héjában sült krumpli,melyet a párolt zöldséggel kínálunk.
A célom az volt,hogy finom, ízletes és egészséges húst készítsek.
Ha valaki szeretné,meghintheti a húst frissen őrölt borssal.