Sajtos-tejfölös csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 8 nagyobb szelet csirkemell
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk olaj
- 3 dl tejföl
- 18 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kissé kiklopfoljuk.
Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.
A tejfölbe reszeljük a sajt felét, majd a csirkeszeletekre kanalazzuk.
Lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 45 percet puhítjuk (villával lehet ellenőrizni, hogy elég puha-e).
A fedőt eltávolítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt szép barna színt kap (kb. 15 perc).
Tipp:
Nem kell vele sok időt a konyhában tölteni, a sütő elvégzi a munka nagy részét. A tejfölben szépen megpuhul, nem szükséges külön víz a tepsibe. Petrezselymes rizs volt a köret hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »