Sajtos-tejfölös csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb szelet csirkemell
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kk olaj
  • 3 dl tejföl
  • 18 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kissé kiklopfoljuk.

Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.

A tejfölbe reszeljük a sajt felét, majd a csirkeszeletekre kanalazzuk.

Lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 45 percet puhítjuk (villával lehet ellenőrizni, hogy elég puha-e).

A fedőt eltávolítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt szép barna színt kap (kb. 15 perc).

Tipp:

Nem kell vele sok időt a konyhában tölteni, a sütő elvégzi a munka nagy részét. A tejfölben szépen megpuhul, nem szükséges külön víz a tepsibe. Petrezselymes rizs volt a köret hozzá.