Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, kelkáposztás rántott szelet recept

Sajtos, kelkáposztás rántott szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj, vagy csirkemell (mindkettőből készítettem)
  • 4 kelkáposztalevél
  • 4 szelet sajt
  • só,bors,olaj a sütéshez
  • csipetnyi őrölt kömény
  • liszt
  • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 1 ek.tej
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A kelkáposztalevélről eltávolítottam a nagyobb ereket, és lobogó sós, köménymagos vízbe tettem, és kb.2 percig főztem.

A húst kiklopfoltam, fűszereztem, majd minden szelet húsra ráfektettem egy káposztalevelet, erre tettem a sajtot és felgöngyöltem. Fogvájóval, vagy hústűvel érdemes rögzíteni.

A húsokat szokásos módon paníroztam, liszt, tojás (én a tojásba mindig teszek tejet is),majd zsemlemorzsa. Forró olajba tettem, majd a lángot lehúzva sütöttem, kb 3-4 percig lefedve is sütöttem, hogy jól átsüljön.

Háztartási papírtörlőre tettem,hogy a feleslege olajat leitassam a húsokról. Krumplipürével, párolt brokkolival és uborka salátával ettük.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá