Sajtos-gombás pulykaszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 szelet pulykamellfilé
- 1 zöldhagyma
- 2 szelet sárga paprika
- néhány karika kápia paprika
- 4 nagy csiperke gomba
- petrezselyemzöld
- 2 szál zöld fokhagymaszár
- só
- bors
- 15 dkg sajt (ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
- 2 ek olaj + 1 ek olívaolaj
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- 1 púpozott ek rozsliszt
- 1 cl konyak
Elkészítése:
A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk (ne túl vékonyra), borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rádobjuk a fokhagymaszárat, összeforgatjuk az egészet, és pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
Az apróra vágott zöldhagymát és a paprikát 1 ek olajon megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük. Rádobjuk a felkockázott gombát, lepirítjuk, majd gazdagon megszórjuk aprított petrezselyemmel.
A hússzeleteket megsózzuk, paprikás (rozs)lisztbe forgatjuk.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a húsokat Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedve kis lángon sütjük, majd ráöntünk egy kis konyakot, és 2-3 percig pároljuk.
Egy jénai tálba szedjük a húsokat, ráhalmozzuk a gombás ragut, és rátesszük az ementálit és a füstölt karaván sajtokat.
Forró sütőbe tesszük addig, amíg ráolvad a sajt. Végül parmezán forgácsot és kápia paprika karikákat teszünk rá, és ezzel még visszatoljuk 2-3 percre a sütőbe.
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »