Sajtos-gombás pulykaszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 szelet pulykamellfilé
  • 1 zöldhagyma
  • 2 szelet sárga paprika
  • néhány karika kápia paprika
  • 4 nagy csiperke gomba
  • petrezselyemzöld
  • 2 szál zöld fokhagymaszár
  • bors
  • 15 dkg sajt (ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
  • 2 ek olaj + 1 ek olívaolaj
  • 1 tk édes nemes  pirospaprika
  • 1 púpozott ek rozsliszt
  • 1 cl konyak

Elkészítése:

A pulykaszeleteket kicsit kiklopfoljuk (ne túl vékonyra), borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rádobjuk a fokhagymaszárat, összeforgatjuk az egészet, és pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Az apróra vágott zöldhagymát és a paprikát 1 ek olajon megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük. Rádobjuk a felkockázott gombát, lepirítjuk, majd gazdagon megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A hússzeleteket megsózzuk, paprikás (rozs)lisztbe forgatjuk.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a húsokat Amikor  az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedve kis lángon sütjük, majd ráöntünk egy kis konyakot, és 2-3 percig pároljuk.

Egy jénai tálba szedjük a húsokat, ráhalmozzuk a gombás ragut, és rátesszük az ementálit és a füstölt karaván sajtokat.

Forró sütőbe tesszük addig, amíg ráolvad a sajt. Végül parmezán forgácsot és kápia paprika karikákat teszünk rá, és ezzel még visszatoljuk 2-3 percre a sütőbe.

Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.