Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a kacsamájhoz:
- 6 db kacsamáj
- 1 cs bacon
- 6 db rozmaring ág
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 1 ek olívaolaj
Paradicsomos-sajtos ceruzabab saláta hozzávalói:
- 4-5 db paradicsom
- 20 dkg ceruzabab
- 10 dkg sajt (pl. edami, gouda…)
- 2 ek mogyoróolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 ek méz
- 2 tk dijoni magos mustár
- frissen őrölt színes bors
- csipet só
Elkészítése:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Fektessünk le két szelet bacont egymásmellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat, és tekerjük fel.
Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé. (minden egyes májjal, így járjunk el)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A ceruzababot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le. (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a bab)
A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.
A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot, és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.