Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral recept

Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 2 fej vöröshagyma
    • kevés olaj
    • őrölt csemege paprika
    • őrölt feketebors
    • ízlés szerint Delikát ételízesítő
    • ½ tk rozmaring
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom vagy (4-5 ek. lecsó)
    • 1 cs bulgur
    • ½ tk sárfrányos szeklice
    • kb. 3 dl víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

    Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott a zöldpaprikát, paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

    Amikor elkészült, melegen a sáfrányos bulgurral tálaljuk.

    A bulgur elkészítése hasonlít a rizséhez.

    A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, a sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá