Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • őrölt csemege paprika
  • őrölt feketebors
  • ízlés szerint Delikát ételízesítő
  • ½ tk rozmaring
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom vagy (4-5 ek. lecsó)
  • 1 cs bulgur
  • ½ tk sárfrányos szeklice
  • kb. 3 dl víz

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott a zöldpaprikát, paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor elkészült, melegen a sáfrányos bulgurral tálaljuk.

A bulgur elkészítése hasonlít a rizséhez.

A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, a sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk.