Roston sült csirkés vitaminsaláta recept
Hozzávalók a csirkéhez:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 tk grill fűszerkeverék
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
A salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb sárga paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
Az öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Előző este:
A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megsózzuk, majd megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Beletesszük egy edénybe, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.
Az öntethez a tejfölt összekeverjük a megtisztított, összezúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Amíg a csirkemellek pácolódnak, az öntet ízei is összeérnek.
Elkészítés:
A bepácolt csirkemelleket kivesszük a tejből, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a tejet. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük (kb 10 perc).
Amíg a húsok sülnek, alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát lereszeltjük, a retket és az uborkát félkarikákra, a pirospaprikát apró kockákra, az újhagymát, a sárga paprikát és a lilahagymát pedig karikákra vágjuk.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.