Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Roston sült csirkés vitaminsaláta recept

Roston sült csirkés vitaminsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a csirkéhez:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 1 nagy csipet só
    • 1 tk grill fűszerkeverék
    • 1,5 dl tej
    • 0,5 dl olaj

    A salátához:

    • 6-7 nagy jégsaláta levél
    • 1 kígyóuborka harmada
    • 2 db retek
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
    • 1 kisebb sárga paprika fele
    • 1 kisebb szál sárgarépa
    • 1 szál újhagyma
    • 1 kisebb fej lila hagyma

    Az öntethez:

    • 2 dl tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet bors
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Előző este:

    A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megsózzuk, majd megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Beletesszük egy edénybe, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.

    Az öntethez a tejfölt összekeverjük a megtisztított, összezúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Amíg a csirkemellek pácolódnak, az öntet ízei is összeérnek.

    Elkészítés:

    A bepácolt csirkemelleket kivesszük a tejből, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a tejet. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük (kb 10 perc).

    Amíg a húsok sülnek, alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát lereszeltjük, a retket és az uborkát félkarikákra, a pirospaprikát apró kockákra, az újhagymát, a sárga paprikát és a lilahagymát pedig karikákra vágjuk.

    A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.

    A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá