Roston sült csirkés vitaminsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Roston sült csirkés vitaminsaláta

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk grill fűszerkeverék
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl olaj

A salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kisebb sárga paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma

Az öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Előző este:

A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megsózzuk, majd megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Beletesszük egy edénybe, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.

Az öntethez a tejfölt összekeverjük a megtisztított, összezúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Amíg a csirkemellek pácolódnak, az öntet ízei is összeérnek.

Elkészítés:

A bepácolt csirkemelleket kivesszük a tejből, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a tejet. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük (kb 10 perc).

Amíg a húsok sülnek, alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát lereszeltjük, a retket és az uborkát félkarikákra, a pirospaprikát apró kockákra, az újhagymát, a sárga paprikát és a lilahagymát pedig karikákra vágjuk.

A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.

A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.