Hozzávalók a csirkéhez:
A salátához:
Az öntethez:
Elkészítése:
A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megsózzuk, majd megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Beletesszük egy edénybe, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.
Az öntethez a tejfölt összekeverjük a megtisztított, összezúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Amíg a csirkemellek pácolódnak, az öntet ízei is összeérnek.
A bepácolt csirkemelleket kivesszük a tejből, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a tejet. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük (kb 10 perc).
Amíg a húsok sülnek, alaposan megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát lereszeltjük, a retket és az uborkát félkarikákra, a pirospaprikát apró kockákra, az újhagymát, a sárga paprikát és a lilahagymát pedig karikákra vágjuk.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.