Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval recept

Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 1 ek grillfűszerkeverék

    A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz:

    • 60 dkg főzött rizs
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg gépsonka,apró kockákra vágva
    • 1 mk fehér bors
    • 1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld
    • 3 ek liszt

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:
    A csirkeszárnyakat a levesben fél puhára főztem. Kivettem a levesből,egy tálba tettem és 1 ek grillfűszerrel megszórtam. 1 órát hagytam állni,közben forgattam a húst.
    Egy tepsit olajjal kikentem,a csirkeszárnyakat beletettem és 200 fokon a sütőben lepirítottam.
    Sütés közben megfordítottam a szárnyakat.

    A rizsgolyók készítése:
    A hozzávalókat összekevertem,kisebb gombócokat formáztam.
    Egy tálcára raktam,majd egyenként lisztbe forgattam és forró olajban aranysárgára sütöttem.

    Tipp:

    Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom.
    Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
    Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá