Hozzávalók:
A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz:
A sütéshez:
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a levesben fél puhára főztem. Kivettem a levesből,egy tálba tettem és 1 ek grillfűszerrel megszórtam. 1 órát hagytam állni,közben forgattam a húst.
Egy tepsit olajjal kikentem,a csirkeszárnyakat beletettem és 200 fokon a sütőben lepirítottam.
Sütés közben megfordítottam a szárnyakat.
A rizsgolyók készítése:
A hozzávalókat összekevertem,kisebb gombócokat formáztam.
Egy tálcára raktam,majd egyenként lisztbe forgattam és forró olajban aranysárgára sütöttem.
Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom.
Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.