Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 ek grillfűszerkeverék

A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz:

  • 60 dkg főzött rizs
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg gépsonka,apró kockákra vágva
  • 1 mk fehér bors
  • 1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 ek liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a levesben fél puhára főztem. Kivettem a levesből,egy tálba tettem és 1 ek grillfűszerrel megszórtam. 1 órát hagytam állni,közben forgattam a húst.
Egy tepsit olajjal kikentem,a csirkeszárnyakat beletettem és 200 fokon a sütőben lepirítottam.
Sütés közben megfordítottam a szárnyakat.

A rizsgolyók készítése:
A hozzávalókat összekevertem,kisebb gombócokat formáztam.
Egy tálcára raktam,majd egyenként lisztbe forgattam és forró olajban aranysárgára sütöttem.

Tipp:

Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom.
Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.