Római tálban sült almás kacsahús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 1 kacsamell
- 2-3 piros alma
és az alábbi fűszerek keveréke:
- tengeri só
- paprika
- curry
- petrezselyem
- bors
- zsálya
- kakukkfű
- oregánó
- rozmaring,
- szerecsendió virága
Elkészítése:
A kacsa combokat és mellet alaposan megmosom, megszárítom. Ezután beirdalom és a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy kicsit érdemes ilyenkor állni hagyni.
A római tálba – amit előző este már beáztattam – belehelyezem a húsokat és az almákat. Kevés vizet adok hozzá. Előmelegített sütőben először nagy hőfokon elkezdem sütni, majd közepesen folytatva nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. A vége előtt leveszem a római tál tetejét és hagyom megpirulni.
A húsokat a fogyasztásig alufóliával szorosan letakarom.
Köretnek petrezselymes újburgonya készült illetve erdei gombamártás készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »