Rizses csirke keleti hangulatban recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 szál póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 szál sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paprika
- 40 dkg rizs
- 1 mk cury
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk só
- 1 csipet cayenne bors
- 5 cl szójaszósz
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk. A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel. Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét és összeforgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szójaszószt.
A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.