Rizses csirke keleti hangulatban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rizses csirke keleti hangulatban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paprika
  • 40 dkg rizs
  • 1 mk cury
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk só
  • 1 csipet cayenne bors
  • 5 cl szójaszósz
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk. A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.

 

A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel. Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.

A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét és összeforgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szójaszószt.

A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!