Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottával és spenóttal töltött baconos csirkemell recept

Ricottával és spenóttal töltött baconos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz ricotta
    • 1 maréknyi bébi spenót
    • kockázott bacon
    • póréhagyma
    • vaj
    • só, bors

    Ezenkívül

    • 2 db csirkemell
    • szeletelt bacon

    Köret:

    • édesburgonya
    •  olaj

    Elkészítése:

    Készítsük el a tölteléket. Kevés vajon megdinszteljük a karikázott hagymát és a kockázott bacont.

    Adjuk hozzá a spenót leveleket és fonnyasszuk meg. Fűszerezzük ízlés szerint, majd adjuk hozzá a ricottát is.

    Néhány perc keverés, és már kész is vagyunk.

    A csirkemellet félbevágom, sózom, borsozom és a zsebbe helyezem a tölteléket. Hústűvel tűzöm össze, majd az egészet szeletelt baconnel tekerem körbe.

    Egy kisebb tepsit veszek elő, kicsit megolajozom.

    Sütőpapírba tekerem a húsokat, majd a tepsibe helyezem.

    Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon kb. 30 percet, ezután a papírt eltávolítom és még kb. 10 percig sütöm.

    Köretként édesburgonyát vékonyra szeltem, majd forró olajban ropogóssá sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá