Rántott pulykamáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamáj
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- kevés só a panírozáshoz
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A májakat kettévágjuk, ha szükséges, a hártyát eltávolítjuk, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártjuk. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.
A panírozáshoz a tojásba sót keverünk, majd lazán felverjük a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végezzük, majd forró zsírban sütjük ki a rántott májakat.
Ha kisültek, rácsra szedjük őket, hogy lecsöpöghessenek. Bármilyen körettel kínálhatjuk.
A rántott pulykamáj kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 287 kcal
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 17 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.