Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott pulykamáj recept

Rántott pulykamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamáj
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • kevés só a panírozáshoz
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A májakat kettévágjuk, ha szükséges, a hártyát eltávolítjuk, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártjuk. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.

    A panírozáshoz a tojásba sót keverünk, majd lazán felverjük a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végezzük, majd forró zsírban sütjük ki a rántott májakat.

    Ha kisültek, rácsra szedjük őket, hogy lecsöpöghessenek. Bármilyen körettel kínálhatjuk.

    A rántott pulykamáj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 287 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá