Rántott pulykamáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamáj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés só a panírozáshoz
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A májakat kettévágjuk, ha szükséges, a hártyát eltávolítjuk, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártjuk. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.

A panírozáshoz a tojásba sót keverünk, majd lazán felverjük a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végezzük, majd forró zsírban sütjük ki a rántott májakat.

Ha kisültek, rácsra szedjük őket, hogy lecsöpöghessenek. Bármilyen körettel kínálhatjuk.