Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott májas csirkeszárny recept

Rántott májas csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkeszárny
    • 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
    • őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • zsír, vagy olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.

    A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.

    A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.

    Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.

    Bármilyen köret és saláta illik mellé.

    A rántott májas csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 204 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá