Rántott májas csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
  • őrölt bors

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsír, vagy olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.

A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.

A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.

Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.

Bármilyen köret és saláta illik mellé.